Xenofobe massahysterie, het nieuwe gevaar…


parijsDe afgelopen dagen heb ik veel discussies gehad met mensen die als oplossing voor het terrorisme de grenzen willen sluiten voor vluchtelingen. Alsof dat het probleem zou zijn..

IS zou strijders onze kant uit sturen door deze mee te laten reizen in de vluchtelingenstroom.

Vluchtelingen die vluchten voor IS, waarom snappen zo weinig mensen dat? IS probeert moslims te ronselen onder vluchtelingen. Right..de vluchtelingen, die met name uit angst voor IS-geweld land, huis en haard verlaten en een levensgevaarlijke tocht riskeren in gammele bootjes, en die zich dan vervolgens bij datzelfde IS aan sluiten??

Parijs, vrijdag 13 november 2015… 8 terroristen vermoorden in koele bloede 129 mensen, verwonden er honderden en blazen zichzelf op. Terreurdaden van ongekende wreedheid. De wereld is boos, en terecht. Europa is solidair met Frankrijk, evenals de rest van de wereld.

Wreedheid uit naam van Allah volgens IS, en moslims zijn dus terroristen, volgens velen.

Mijn generatie kent de “Rote Armee Fraction”nog wel; een groep duitse links-extremisten die in de jaren 70 dood en verderf zaaiden. Christenen…. Ah! Dus alle christenen zijn terroristen?

Dan was er de IRA, die decennia lang aanslagen pleegden. Katholieken, christenen dus. Zijn alle christenen nu terroristen? Natuurlijk niet. Maar moslims? Dát zijn terroristen volgens vele bekrompen geesten.

En doorgeneraliserend, álle vluchtelingen zijn moslims en dus terroristen, aldus diezelfde mensen.

Op dit moment zijn 60 miljoen mensen op de vlucht voor geweld, moord, verkrachting, politieke vervolging of vervolging op basis van seksuele voorkeur. Bijn 4 x het inwoneraantal van Nederland.

Volgens IS zijn er 4.000 aanhangers als “vluchteling” Europa binnengekomen. Laten we er eens van uitgaan dat dit waar is. Hoewel elke terrorist er één teveel is, is een aantal van 4000 op 60 miljoen procentueel gezien een zeer klein aantal, we hebben het over 0,067 procent van de vluchtelingen, ofwel 1 op de 15.000. Bovendien hoeft IS het terrorisme Europa niet binnen te brengen, dat is er al decennia lang. De “syriëgangers” kunnen thuisblijven om hun wrede daden hier uit te voeren, IS hóeft helemaal geen extremisten Europa binnen te brengen, als je mijn punt begrijpt.

Een groot gedeelte van dezelfde mensen die hun afschuw uitspreken over de terreur in Parijs en huilt om de doden, wil tegelijkertijd alle vluchtelingen terugsturen de oceaan op om te verzuipen.

Zij veroordelen terrorisme…de hypocrisie..Psychopaten verwijten psychopaten..

De xenofoben zien hun angsten bevestigd: eindelijk een gebeurtenis die bevestigt wat ze roepen: moslims zijn terroristen. Punt. En populist Wilders heeft de tijd van zijn leven, “grenzen dicht” brallend, het klapvee al kwijlend achter hem meetrekkend.

Zijn mensen nou wérkelijk zo stom? Is het intelligentieniveau in Nederland wérkelijk zo laag?

129 doden in Parijs, de hele wereld in rep en roer en dat is meer dan afschuwelijk, maar vrijwel tegelijkertijd een aanslag in Beiroet, géén belangstelling, meer dan tweehonderdduizend doden de afgelopen jaren in Syrië, géén belangstelling, alsof er niets gebeurd is. Statistieken, alleen statistieken. En de Syriërs die de oorlog tot dusver hebben overleefd en op de vlucht zijn geslagen moeten verzuipen..toch??

Moslims vind ik noch bedreigend, noch eng. Ik heb angst voor de xenofobe massahysterie in Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: