Even de weg kwijt


Mijn laatste post hier was in november vorig jaar. Ik was even inspiratieloos zoals dat heet, Inspiratieloos, veroorzaakt door andere, belangrijker zaken die mijn aandacht opeisten.

Juli vorig jaar heb ik besloten mijn huwelijk te beëindigen, en de daarop volgende periode tot nu aan toe was op z’n zachts gezegd voor mij, maar zeker ook voor mijn gezin bijzonder moeilijk. Inmiddels heb ik het idee dat ik e.e.a. emotioneel gezien weer onder controle heb, al zijn er nog moeilijke momenten.

ADHD

aandacht Daarnaast is er ADHD bij mij vastgesteld. Net zoals velen erover denken was ADHD voor mij een mode-etiket voor drukke en lastige kinderen. Nu was ik misschien een lastige puber, maar de link met ADHD heb ik nooit kunnen leggen. Enige tijd geleden kreeg ik echter van mijn dochter een boek te leen over ADHD bij volwassenen (‘aandacht, een kopzorg’) en na één hoofdstuk lezen dacht ik al, dit boek móet over mij gaan, één brok herkenning. Een bezoek aan de huisarts en aansluitend uitgebreid psychologisch onderzoek gaven uitsluitsel: ADHD. Met de nodige hulp en medicatie komen de vervelende symptomen inmiddels steeds meer onder controle, al blijven mijn impulsiviteit en concentratie een probleem.

De diagnose ADHD leveren me in ieder geval inzicht en een verklaring op voor mijn soms turbulente leven en de onrust die ik al van kinds af aan voel. Met het etiket ADHD kan ik leven, al merk ik dat er door sommigen fnuikend op wordt gereageerd, alsof het een verzinsel is, een excuus om fouten te kunnen maken. Het zij zo.

Momenteel gebruik ik Wellbutrin XR 300 en dat wordt nog aangevuld met methylphenidaat (Ritalin/Concerta) of dex-amfetamine en krijg ik cognitieve gedragstherapie. Maar goed, tot zover scheiden en ADHD, ik was even de weg kwijt laten we maar zeggen. De inspiratie en zin om te bloggen komen langzaam weer terug en dat is fijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: