Voor mijn volgers…


Terwijl de laatste kerstboodschappen in huis zijn, ik de jaarlijkse kerst-supermarktterreur heb overleefd en de laatste werkzaamheden voor kerst (bijna) zijn afgerond vond ik het tijd om mijn kerstgedachten te delen.

2012 is voor velen, ook voor mij een roerig jaar geweest met leuke en minder leuke dingen. Ik probeer positief in het leven te staan, dus alle mindere dingen beschouw ik hiermee als afgedaan, geweest, over… Klaar om verder te gaan.

Dan maar liever de positieve zaken:

Op de eerste plaats: ik leef! Je staat er niet altijd bij stil, vindt het vanzelfsprekend dat ’s avonds de zon ondergaat, en deze ’s morgens weer opkomt, dat je de koelkast opentrekt en dat die gevuld is met eten, lekkers en drinken, dat je in je auto stapt, de sleutel omdraait en je weg kunt rijden.   Het lijkt vanzelfsprekend dat je ademhaalt, dat je hart klopt en dit ook blijft doen, maar als je er over nadenkt, gebeuren er dagelijks dingen die er voor zouden kunnen zorgen dat dit stopt. Ziekte, ongelukken, moord en doodslag komen allemaal voor, ook in jouw stad of dorp dus is het leven vanuit die optiek gezien al heel bijzonder.

Dit jaar was voor mij, in meerdere opzichten, het jaar van de verandering, leuke en minder leuke gebeurtenissen, maar ik heb het doorstaan, heb beleefd en geleefd. Met name de laatste 3 maanden waren voor mij bijzonder, nieuwe wegen ingeslagen, anders denken en meer voelen, alle richtingen op. Bijzondere mensen ontmoet, in real life, maar ook via social media. Nieuwe dingen gedaan en ik ben meer socialer gaan denken en handelen.

Daarom, iedereen die mij afgelopen jaar heeft geholpen te overleven, die aardig voor is geweest, van me heeft gehouden, me heeft laten merken dat ik belangrijk voor je ben, me op wat voor manier dan ook heeft geholpen, me dingen heeft helpen inzien en iedereen die mijn leven meer de moeite waard heeft gemaakt: DANKJEWEL!

Om jullie te bedanken heb ik een gedichtje geschreven:

Dank je mooi mens,
je liet me leven,
maakte me blij
Hield van me,
hebt me gegeven,
mijn zorgen even voorbij
Ik heb de zon gezien, voelde de regen,
heb gelachen en gehuild
Maar wat er ook gebeurde,
ik kwam jou telkens tegen
Welk verdriet of welke zorgen ik tegenkwam,
daar was jij weer, altijd geduldig,
altijd lachend, altijd oprecht,
altijd behulpzaam, altijd was jij daar.
Weet: het is door mij gezien,
ik heb het gemerkt en gevoeld.
Weet ook, ik sta altijd voor jou klaar!

Ik wens jou mooie kerstdagen toe met veel warmte, gezelligheid en liefde..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: