Schrijven geeft ruimte.. | Gastblog door Angelic


door: Angelic | http://www.praktijkmanipura.nl

Ik heb gemerkt dat het schrijven over wat mij bezig houdt, mij goed doet. Schrijven in mijn dagboek heeft voor mij altijd al een helende werking gehad. Maar om mijn gevoelens te delen met anderen, of het nu op papier of mondeling is, was voor mij erg lastig.

Als onderdeel van mijn overlevingsstrategie heb ik geleerd om mijn gevoelens, verdriet en pijn niet met anderen te delen. In de afgelopen 2 jaar ben ik steeds meer gaan ervaren dat dit een groot struikelblok is voor mij.

Sinds mijn herinneringen aan seksueel misbruik weer omhoog zijn gekomen, heb ik mezelf nog meer afgesloten dan ik al deed….met name binnen vriendschappen en relaties. Die periode is voor mij heftig geweest. Vooral omdat ik de intense eenzaamheid die ik als klein meisje voelde, dubbel zo hard terug kreeg tijdens het proces dat ik doormaakte. Dit kwam vooral, als ik er nu zo op terug kijk, vanwege het feit dat ik niet genoeg kon/wilde delen en niet duidelijk genoeg was in wat ik nodig had tijdens mijn verwerkingsperiode.

Onvoorwaardelijk liefde was voor mij onbekend terrein. Ga er dus maar aan staan als mensen je die liefde willen geven en je niet weet hoe je het moet ontvangen. Ik heb als kind al vroeg geleerd om mezelf onzichtbaar te maken. De vele geheimen die ik met me meesleurde hebben ervoor gezorgd dat ik als kind niet sprak over wat er in mij omging.

Het mooie van de afgelopen periode is vooral dat ik mezelf heel intens heb leren kennen. Ik heb geleerd vriendjes te worden met mezelf, heb verwachtingen van anderen durven loslaten en heb geleerd dat (onvoorwaardelijk) houden van jezelf echt een must is in het leven.

En wow, wat is het een gaaf gevoel dat ik steeds vrijer durf te worden in het wèl delen van mijn gevoelens! Geheimen hoeven geen geheimen meer te zijn, wat een bevrijding! De Facebookpagina “Praten over seksueel misbruik” die mijn dochter en ik hebben opgezet en de openheid over mijn verleden op mijn site “praktijkmanipura.nl” illustreren dit op een mooie manier.

Het niet mogen praten over geheimen heeft bij mij veel blokkades veroorzaakt. Ik vind het dan ook belangrijk om anderen te laten weten hoe bevrijdend “delen” kan zijn. Het is natuurlijk niet zo dat ik met mijn verleden te koop wil lopen. Mijn verleden hoort bij mij en gaat inhoudelijk niemand iets aan.

Ja, ik ben als kind beschadigd geraakt, maar het is nooit te laat om die beschadigingen te helen. Hoe moeilijk die weg soms ook is…
Ik heb gemerkt dat het verwerken van het verleden en het vrij en open met geheimen om kunnen gaan voor iedereen belangrijk is, iets dat gelukkig steeds meer mensen zich lijken te gaan realiseren.

Ook na een moeilijke kindertijd verdienen we allemaal een liefdevol volwassen leven waarin we leren accepteren, delen en helen!

Ik ben mijn gezin en alle mensen die mij de afgelopen periode hebben gesteund en geholpen om mijn verleden een nieuwe plek in mijn leven te geven enorm dankbaar. Ook een bedankje voor Nico, mijn coach. Hij begeleidt mij op het gebied van het weer (echt) durven toelaten van intimiteit in mijn leven en het helende stuk hierin met betrekking tot het misbruik. Het liefhebben zonder je buiten jezelf te plaatsen is nog een mooie uitdaging.

Ik ben enorm dankbaar voor het feit dat ik –door mijn ervaringen en de verwerking daarvan- kennis heb mogen maken met het werk dat ik nu doe.

Elke keer als ik onvoorwaardelijke liefde mag doorgeven via een healing, “heel” ik zelf ook. Die liefde krijgt steeds meer ruimte in mijn leven. Wat een prachtige wisselwerking en een immens mooi cadeau van het universum is het om anderen te kunnen helpen bij “hun” bewustwordingsproces.

Kortom; ik ben dankbaar voor wat er op mijn pad heeft mogen komen. Vaarwel bitterheid, boosheid en rancune, welkom vergeving, acceptatie en onvoorwaardelijke liefde!

Liefs,

PS: De prachtige kaart die ik heb toegevoegd, kreeg ik toevallig net na het afronden van dit blog van mijn lieve zus Jackelin. Ik ben intens blij met haar onvoorwaardelijke steun, liefde en vooral haar geloof in mij. Dank je wel lieverd dat je er altijd voor me bent, Ik hou van je!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: