Tentenkamp ontruimd, Nederland empatisch failliet?


Agenten hebben het tentenkamp van uitgeprocedeerde asielzoekers in Den Haag ontruimd. De politie hield 21 asielzoekers en zeven sympathisanten aan. ‘Ze weigerden gehoor te geven aan het bevel tot ontruiming’, aldus de politie.
Enkele mensen hadden zich met stalen buizen aan elkaar vastgeketend. De politie heeft ze met een slijptol uit elkaar gehaald.
Na de ontruiming hebben medewerkers van de gemeente Den Haag de ongeveer tien tenten afgebroken. Volgens actievoerders is de ontruiming ‘agressief, lomp en onfatsoenlijk’ verlopen, maar Den Haag zegt dat de agenten ‘beheerst en ambachtelijk’ hebben opgetreden. Ook de politie spreekt van een rustig verlopen ontruiming.
De demonstranten kampeerden sinds 16 september op de Koekamp, vlakbij station Den Haag Centraal. De gemeente wilde dat ze vertrokken, omdat het permanente verblijf van de demonstranten in de winterkou een gevaar voor de gezondheid zou zijn. Ook zou het risico van ongeregeldheden bestaan en zouden er te veel mensen overnachten in het kampje.

De afgewezen asielzoekers en hun medestanders zeiden dat ze niemand schaadden en dat er geen ongeregeldheden waren geweest. Via de rechter hadden ze daarom geprobeerd de ontruiming te voorkomen, maar dat mislukte.
Tot zover de officiële lezing.

Op Twitter echter circuleren een tweet en een Facebookbericht van een ambtenaar van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, een zekere Leon Sinke, Teamleider Transitie, zoals dat met een mooi woord heet die dit in een ander perspectief stelt:

A-AG-2UCMAAokVr
Hier keuvelt de beste man samen met collega Gerard van Hulzen, relatiemanager bij hetzelfde Ministerie, hoe fijn het toch is om ‘die zwervers’ op te pakken en dat tentenkamp te mogen ontruimen, maar ook hoe jammer het is dat het maar 1 dag duurt.

Dat dit niet de eerste keer is dat Sinke getuigt van een rascistische inborst laat een eerder bericht van hem zien:

tweet feyenoord

U snapt dat de verontwaardigde reacties niet van de lucht zijn en dat de betrokken ambtenaar inmiddels op het matje is geroepen.
Inmiddels is de gewraakte tweet verwijderd, evenals het bericht op zijn Facebookpagina. En heeft de beste man ‘een soort van’ excuus gemaakt waaruit duidelijk is op te maken dat dit met tegenzin is geplaatst.
Als dit de teneur is waarin ambtenaren en justitie, kennelijk zonder enige wroeging, mensen die huis en haard hebben verlaten en feitelijk gewoon dakloos zijn, zonder pardon de straat op knikkeren, dan is het slecht gesteld met Nederland, een empathisch faillisement van Nederland
Voor wat betreft beide betrokken ambtenaren rest m.i. maar 1 oplossing: ontslag.
Laten we daarbij hopen dat ze dan hun aardse bezittingen, 2-onder-1 kap en nieuwe auto niet kwijtraken, niet afhankelijk worden van de voedselbank en niet in een tentenkamp hoeven te overnachten

4 thoughts on “Tentenkamp ontruimd, Nederland empatisch failliet?

 1. Boaz Couperus schreef:

  Ik wens de heren @LSinke , en Gerard van Hulzen , een over volle vette volgepropte pens, en een heerlijk Kerst=mis Heiligschennis .Hopelijk treft u niet hun lot , al zie ik wel enige gerechtigheid erin.

 2. […] Hoe gaan we dat doen in een Staat waar ambtenaren ongestraft kunnen zeggen dat ze uitkijken naar het moment van het wegrammen van de vluchtelingen, en ze zullen genieten als die zwervers opgeruimd worden? […]

 3. Gepke de Leef schreef:

  Mijn tentje is in september 2009 geruimd door de politie en sinds die tijd zwerf ik als geboren Nederlandse statenloos door Nederland.

  Iedereen is van de wereld en de wereld is van de wereld.
  NOT die kleine groep die de macht heeft = dictatuur.

 4. Petra Blankwaard schreef:

  Goed artikel, helemaal eens!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: