Over de kook…


Mijn vrouw heeft onlangs haar voet gebroken en omdat ze de eerste tijd haar been omhoog moest houden, betekende dat automatisch regelmatig lezen en noodgedwongen voor de TV zitten.

Zo ontdekte ze al snel een kookzender, waarop gedurende de hele dag een diversiteit aan koks hun kunsten vertonen. Op zich niets bijzonders, ware het niet dat zij (mijn vrouw dus) in korte tijd matig verslaafd raakte aan het bekijken van deze programma’s. Een van deze koks, de bekende TV-kok Rudolph van Veen, is hier regelmatig op te bewonderen, terwijl hij zijn kookkunsten etaleert.

Aangezien ik veel thuis werk en dan met mijn laptop aan tafel zit, zie ik het programma verder niet, maar hoor ik wel de man zijn kookkunsten verbaal kracht bijzetten en kan u melden: dat is niet bepaald een traktatie voor het oor. Wát heeft deze man een hoog schril stemmetje, dat regelmatig overslaat, zeg maar over de kook raakt, om in vaktermen te blijven. Even is dat wel te doen, maar na een uur begint dat knap irritant te worden kan ik u zeggen.

Misschien ligt het wel aan mij, maar feit is dat ik moeite heb met de concentratie als ik veel geluiden om me heen ontwaar, dus knap lastig. Overigens heb ik op de eerste verdieping van ons huis wel een heerlijk rustig kantoor ingericht, maar omdat ik iemand ben die een hekel heeft aan alleen zitten, zit ik toch vaker beneden aan tafel te werken.

Inmiddels is de rust in huis weergekeerd, mijn vrouw is weer aan het werk en de stem van Rudolph geselt niet langer mijn gehoorkanaal. Ergens ben ik wel blij dat ik dit allemaal heb doorstaan, want zoals in veel gezinnen het geval is, ontbreekt het hier ook vaak aan zin of tijd om op doordeweekse dagen uitgebreid te kokkerellen.

Maar niet sinds mijn vrouw gedurende 3 weken haar tijd grotendeels gevuld heeft met het bekijken van de kookprogramma’s, ze is helemaal losgeslagen: tassen vol exquise ingrediënten worden dagelijks de keuken binnengedragen om een van de vele recepten die ze in die 3 weken vergaard heeft uit te proberen. Zo is het al voorgekomen dat de sperciebonen zijn ingewisseld voor broccoli met knoflook en citroensap en de gehaktballen zijn verruild voor Gelakte varkensmedaillons met port-saliesaus.

Ik ga er maar van uit dat dit een tijdelijke bevlieging is, anders zal ik een bijbaan moeten zoeken om haar, overigens zeer gevarieerde en smakelijke maaltijdkeuzes, te kunnen bekostigen. Het zal zo’n vaart niet lopen: vooralsnog geniet ik er maar van en houdt ik mijn mond stijf dicht.

Toch een aardige kerel die Rudolph…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: